Podczas spotkań zostały poruszone tematy związane z korzyściami płynącymi ze stosowania racjonalnej diety w profilaktyce zdrowia ludzi starszych, poznaliśmy praktyczne wskazówki przydatne w komponowaniu dobrze zbilansowanego jadłospisu, a także zalecenia żywieniowe w różnych problemach zdrowotnych. Mielliśmy okazję zapoznać się z super foodami oraz wykorzystać tą wiedze praktycznie. Nauczyliśmy się także, jak poprawnie czytać etykiety i co to tak naprawdę znaczy zdrowe żywienie. Słuchacze sami przygotowywali różne potrawy, m.im. zdrowe pasty, jako alternatywa do kanapek z serem żółtym i wędliną, a także sałatki oraz zdrowe słodycze. Prowadziliśmy wiele ciekawych dyskusji na tematy żywieniowe.
Dziękuję Gminie Głowaczów za zaproszenie do projektu, który dał mi dużo satysfakcji i motywacji do pracy!
Mała fotorelacja poniżej.
Twój komentarz