Anna Gałązkiewicz
13 Wrze

Miska rozmaitości z łososiem i warzywami

Miska rozmaitości to połączenie kaszy z łososiem i warzywami. Można użyć różnych kasz: bulgur, jaglanej, komosy ryżowej czy makaronu orzo. Dodatkami do miski będzie pieczony łosoś, awokado, mango i ogórek. Do tego pyszny sos na bazie limonki, imbiru, miodu, oleju sezamowego i sosu sojowego. Można udekorować różnymi kiełkami, świeżą miętą czy pokrojonym szczypiorkiem.

Smacznego :)

50 g kaszy bulgur lub  komosy ryżowej lub makaronu orzo

1/2 awokado

1 mały ogórek

1/2 mango

50 g pieczonego łososia

Kaszę ugotować i lekko ostudzić. Awokado, mango, ogórka obrać i drobno pokroić w kostkę. Łososia rozdrobnić na kawałki. Na dnie miski wsypać ugotowaną kaszę, na to pokrojone warzywa i owoce i dodać sos.

sos: wszystkie składniki dobrze wymieszać.

1/2 soku z limonki

10 g startego imbiru

1 łyżeczka sosu sezamowego

1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka oliwy z oliwek

1/2 łyżeczki sosu sojowego

Twój komentarz




POKAŻ