- 506 061 026

Dyplomowany dietetyk, magister inżynier Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, na kierunku Technologia Żywności i Żywienia Człowieka, w zakresie żywienia człowieka, uczelni, która ma najdłuższe tradycje kształcenia żywieniowców w Polsce. Posiada dyplom potwierdzający przygotowanie do zawodu dietetyk, kod zawodu 322001, który uzyskała w Centrum Kształcenia Ustawicznego Akademia Dietetyki.
Wyznaje zalecenia żywieniowe prof. Stanisława Bergera 6U+U, czyli urozmaicenie, umiarkowanie, uregulowanie, uprawianie, umiejętność, unikanie i uśmiech :)
Dietetyka to dla niej nie zawód lecz pasja pozwalająca pomagać ludziom w czynieniu ich życia lepszym. Uważa, że dobrze zbilansowana dieta jest doskonałym środkiem profilaktycznym zapobiegającym wielu chorobom cywilizacyjnym. Zdaje sobie sprawę, że połączenie prawidłowego odżywiania z aktywnością fizyczną jest najlepszym sposobem na zachowanie zdrowia do później starości. Sama jest pasjonatką tańca i jogi, które pozwalają zwalczyć stres i zachować idealny balans w codziennym życiu.
Podczas pracy z pacjentami najważniejsze dla niej jest indywidualne dostosowanie diety do potrzeb pacjenta oraz zmienianie nawyków żywieniowych tak, aby pacjent mógł cieszyć się przyjemnością z jedzenia i swojego życia. Potrafi motywować każdego pacjenta do osiągnięcia wymarzonego efektu.