Anna Gałązkiewicz
01 Luty

Cukinia zapiekana z łososiem i mozzarellą

Tylko 3 składniki i obiad gotowy :)

 

Cuknia 200 g

Łosoś wędzony 50 g

Mozzarella 50 g

Oliwa z oliwek 10 g\

Zioła prowansalskie, pieprz, papryka słodka

Jako dodatek można przyrządzić surówkę z rukoli i świeżych warzyw, jakie mamy w domu :)

Cukinię pokroić w paski, oliwę wymieszać z przyprawami i natrzeć cukinię. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. W międzyczasie pokroić łososia i zetrzeć na tarce mozzarellę. Po wyjęciu cukinii z piekarnika układamy warstwowo łososia i mozzarellę, posypujemy ziołami. I ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 min.

Smaczego :))

Twój komentarz




POKAŻ