Anna Gałązkiewicz
13 Sty

Makaron razowy z cukinią, orzechami i pomidorkami

Szybkie danie bezmięsne:

Składniki:

60 g makaron razowy

200 g cukinia

100 g pomidorki koktajlowe

1/2 garści pokruszonych orzechów włoskich

1 łyżeczka serka śmietankowego

1 łyżeczka parmezanu

1 łyżka oliwy z oliwek

przyprawy: pieprz, sól, oregano, bazylia

Sposób przygotowania: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, cukinie pokroić w paski, pomidorki na ćwiarki, ozrechy pokruszyć. Na oliwie poddusić cukinię, dodac orzechy, pomidroki i przyprawy i nadal chwilę dusić na wolnym ogniu. Na koniec wymieszać z serkiem śmietankowy, dodająć odrobinę wody z makaronu. Połączyć sos z makaronem i posypać parmezanem.

Smaczengo :)))

 

Twój komentarz




POKAŻ